2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Etkinliğimiz Gerçekleştirildi

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Etkinliğimiz Gerçekleştirildi

02.04.2021 446

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ


2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' olarak ilan edilmiş. 2 Nisan'da başlayan 'Otizm Farkındalık Ayı' çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

Otizmle ilgili toplumsal; sessiz, içine kapanık, nasılsa konuşur gibi bazı yanlış inanışlar ya da toplum tarafından damgalanma kaygıları otizmli çocukların tanı ve tedavisinde gecikmelere yol açabilmekte. Unutulmamalıdır ki Otizm, ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse, tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınır.

Otizm ismi aynı olsa bile her çocukta farklı belirtilerle görülebilir, her çocuğun klinik görünümü, tedavisi ve ilerleyişi aynı olmaz. 

 

OKULUMUZDAKİ ETKİNLİKLERİMİZ

Farkındalık günü kapsamında okulumuzca yapılan etkinliklerde günün anlam ve önemini belirten Okul Müdürümüz Sayın Bekir ÖZMEN" Otizmi bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmaya çalışmalıyız. Farkındayız ve tüm toplumumuzun  farkında olması için, Güzelhisar Özel Eğitim Anaokulumuz ekibince çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.Beni değiştirmeye çalışma. Otizmli öğrencilerimizin, bireylerimizin farklılıklarını kabul ederek, Bir çocuğun bizim öğrettiğimiz yoldan öğrenmiyorsa, belki de biz onun öğrendiği yoldan öğretmeliyiz diyerek sürecimize devam etmeliyiz" sözleriyle velilerimize ve sevgili öğrencilerimizle, farkındalık etkinliklerine katılım sağladı. 

GÜZELHİSAR ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU EKİBİ OLARAK BİR GÜN DEĞİL HER GÜN, OTİZMİN FARKINDAYIZ..ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ.


02-04-202102-04-202102-04-202102-04-202102-04-2021