18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferi´nin 106. Yıldönümü Kutlama Programı Gerçekleştirildi

18.03.2021 438

Okul Öncesi  Öğretmenimiz Zehra BULUT Koordinatörlüğünde, 18 Mart  Çanakalale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü  Kutlama  Etkinliğimizi, 18 Mart 2021 Perşembe Günü Saat 10.00'da, Okulumuzda gerçekleştirdik.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürümüz Bekir ÖZMEN'ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasıyla başlayan program, öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan etkinliklerle devam etti.

Tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan biri de Çanakkale Savaşı'dır. Çehreleri, renkleri, dilleri ve ırkları değişik, çeşitli milletlerden oluşan, insan selini andıran ordular, milletimizin üstüne yürümüş, Mehmetçiğin göğsüne bomba ve mermi yağdırmıştır.
Dünya tarihi, metre kareye altı bin merminin düştüğü böylesi bir savaşı ne görmüş ne de tanımıştır.
Kahraman ecdadımız, bu öldürücü silâhların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine din ve vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir .
Çanakkale savaşı,  cepheye atılan kahraman ecdadımızın destanıdır.

Okul Müdürümüz Sayın Bekir ÖZMEN'in, programda emeği geçen tüm personelimize teşekkür konuşmasıyla program sona erdi.

Program moderatörü Okul Öncesi  Öğretmenimiz Zehra BULUT'a, programda görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Aziz şehitlerimizi saygı,minnet ve rahmetle anıyoruz.

18-03-2021